注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

哈梨见竹思视雾所

next Pirtzker would be Kengo Kuma's?

 
 
 

日志

 
 
 
 

Black & White House by AGi architects  

2012-10-05 07:12:51|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
Project Name: Black & White House
Type: Residential / 3,415 sqm
Location: Yarmouk, Kuwait
Design Team: Dr. Nasser B. Abulhasan, Joaquin Perez-Goicochea, Georg Thesing, Sharifa Alshalfan, Robert A. Varghese, Naseeba Shaji, Germana De Donno Lucia, Sanchez Salmon

Black  White House by AGi architects - harry - 哈梨见竹视雾所

 building by AGi architects of Spain and Kuwait, comprising three homes clad in white stucco and three homes in black stone.

Black  White House by AGi architects - harry - 哈梨见竹视雾所

Called Black & White House, the project in Kuwait uses the two tones to differentiate between the six properties on three plots.

Black  White House by AGi architects - harry - 哈梨见竹视雾所
 
Residences are separated by terraces in between and pools on the ground floor.

Black  White House by AGi architects - harry - 哈梨见竹视雾所
 
Black  White House by AGi architects - harry - 哈梨见竹视雾所
 
The information that follows is from the architects:
────────────────────────────────────────────────────────────────────
These six houses on three adjacent plots should be noticed for their bold black and white facade with far from being a decorative element reveals the very nature of this project.

Black  White House by AGi architects - harry - 哈梨见竹视雾所

Not a solid block but a labyrinth of outer spaces communicated with the dark stone cladding ribbon flowing from one to the other in 3 directions and provide natural light and cross ventilation in the houses at different levels.

Black  White House by AGi architects - harry - 哈梨见竹视雾所
 
Located on a main highway in Kuwait, the houses differentiate themselves from their surroundings by their stark fa?ade design.

Black  White House by AGi architects - harry - 哈梨见竹视雾所
 
With two contrasting colours, the fa?ade is designed to define the individual houses, while achieving unity amongst all six.

Black  White House by AGi architects - harry - 哈梨见竹视雾所
 
White stucco material is used as the base for all the houses, while dark grey bands of stone turn corners, go indoors, and climb up and down, creating flow and continuity throughout the project.

Black  White House by AGi architects - harry - 哈梨见竹视雾所
 
Each of the three adjacent plots divides to accommodate two houses: the front, facing the inner neighbourhood street and the back, facing the 5th Ring Road highway. Services shafts and exterior light wells separate the 2 houses on each plot.

Black  White House by AGi architects - harry - 哈梨见竹视雾所
 
The front villas are introverted courtyard houses. Large windows of the main spaces overlook this courtyard that create dramatic light and shadow contrasts, while smaller strip windows face the street. Various outdoor spaces are located at different levels to provide ample light into the adjacent spaces, in addition to creating outdoor terraces and a pool area on the first floor.

Black  White House by AGi architects - harry - 哈梨见竹视雾所

The back villas overlook a garden facing the highway. Volumetric spaces and dramatic light wells drive the visitors into the main entrance of the house, and lead them onto the garden, which not only extends the space to the landscape through large windows, but also acts as a buffer between the houses and the busy road.
Black  White House by AGi architects - harry - 哈梨见竹视雾所
The landscape separates the houses from each other through different levels that ultimately create privacy and independence from each other.
 
Black  White House by AGi architects - harry - 哈梨见竹视雾所
Natural light and ventilation are an important aspect of the design. Each house has a certain level of complexity in terms of spatial organization and relationship between indoor and outdoor. With every visit to the houses, one discovers new spatial and visual experiences.

 
Black  White House by AGi architects - harry - 哈梨见竹视雾所

Different levels and careful program layout were studied to achieve maximum privacy from each other.
Black  White House by AGi architects - harry - 哈梨见竹视雾所
Photos by:  Nelson Garrido
  评论这张
 
阅读(72)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017