注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

哈梨见竹思视雾所

next Pirtzker would be Kengo Kuma's?

 
 
 

日志

 
 
 
 

vilhelmsro primary school by BIG architects  

2012-10-05 07:14:06|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
project info:
program category: public space/culture/education
type: pre-qualified competition
size: 7000 m2, height 12 m
client: fredensborg municipality
collaborators: CG jensen, ISC, transolar, topotek1
partner in charge: bjarke ingels, david zahle
project leader: rasmus rodam, mikkel marcker stubgaard
team: zu li, eivor davidsen, alessandro ronfini, alina tamousiunaite,
krista meskanen, buster christensen, claudio sacucci, claudio moretti


'vilhelmsro primary school' by BIG architects in asminderoed, denmark
all images courtesy BIG architects



copenhagen-based BIG architects have unveiled their design of 'vilhelmsro primary school',
an academic facility which focuses their curriculum on nature and sustainability in
asminderoed, denmark. taking the undulating hillside of the site as a point of departure,
the design features a series of bands which pleat and crisscross to merge with the surrounding topography.



rendered view of courtyard space


the oscillating roofline is experienced from both the inside and the outside.
outdoor green terraces and courtyard spaces are generated in between buildings.
though all one-storey, the alternating peaks and ceiling heights allow natural daylight
to stream into every class room.  the sod makeup facilitates passive energy measures
such as mitigating heat island effect, acting as thermal mass and evaporative cooling qualities.
rain water runoff is reduced, collected and stored for non-potable usage.
cross-ventilation is also encouraged through operable windows and overlapping openings.



interior of classroom



pleating element translated on the interior



floor to ceiling glazing with operable components



no facade to neighborhood



landscape roof



view to landscape













site plan



floor plan



section through main corridor















facade (towards south)



isometric overview and programs



(left) roof terraces
(right) courtyards







sustainable properties of green roof
(clockwise from top left) mitigating heat island effect, thermal mass, evaporative cooling, water runoff reduction & storage




(left) day light access
(right) ventilation



sectional detail

─────────────────────────────────────────────────────────────────
效果图的collage/montage也做得太差了吧= =’
  评论这张
 
阅读(40)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017