注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

哈梨见竹思视雾所

next Pirtzker would be Kengo Kuma's?

 
 
 

日志

 
 
 
 

Villa Geldrop by Hofman Dujardin Architects  

2012-10-05 07:18:09|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

Villa Geldrop by Hofman Dujardin Architects

Dutch firm Hofman Dujardin Architects have completed this glazed villa in the Dutch countryside near Geldrop.
Villa Geldrop by Hofman Dujardin Architects

Bedrooms and bathrooms are sheltered at basement level, arranged round a courtyard with a ramp sloping up to the garden on either side.

Villa Geldrop by Hofman Dujardin Architects

Living spaces on the ground floor overlook the garden through long panels of glazing while a study nestles into the eves of the pitched room.

Villa Geldrop by Hofman Dujardin Architects

Villa Geldrop by Hofman Dujardin Architects

The information below from the architects:
Villa Geldrop designed by Hofman Dujardin Architects
Hofman Dujardin Architects designed a large villa set in the Dutch countryside. It is no ordinary house, however. What appears at first sight to be a simple block with an angled roof turns out to be a complex composition of space and light as well as a study of the modern home’s function.
Villa Geldrop by Hofman Dujardin Architects

The building is placed at the rear of a large, flat site with the horizontal lines of its fa?ade reflected in the pathway from the road. The roof and the ground floor are both large, angular and dark blocks which are set off by large panes of glass that keep the geometry clean and the appearance uncluttered. Below grade, the story changes.

Villa Geldrop by Hofman Dujardin Architects

At the front of the house, running parallel to the pathway, concrete steps lead down towards a basement-level patio, opening to a glass hall-way/family room. On either sides, this subterranean space is lined by bedrooms. At the rear of the house, the gesture is continued in the shape of a long, sloping ramp up into the garden.

Villa Geldrop by Hofman Dujardin Architects

Villa Geldrop is a house for a businessman with a family. Seen as a home, it is easy to analyse. Bedrooms and bathrooms are sheltered below ground. Living room, dining room and kitchen are all walk-through areas on the ground floor. On the upper level, more intimate than the others due to its angled roof, a study area has been created. This space benefits from the indirect light that is generated by the composition of glass and the opening up of the area by considering it to be a kind of mezzanine.

Villa Geldrop by Hofman Dujardin Architects

This results in a house which, despite strong geometry, feels spacious rather than large, and cosy rather than crisp. The building is more than a home, however. Primarily as a result of the different but complementary wishes of the client and the architect, the project lends itself to a multi-layered analysis. There is line-of-sight connection through the house’s main axis which runs along the concrete trench that defines the spatiality of the project. This effect is increased by moving the two staircases to the side. Both stairs run up from the lower level to the ground floor, one of which continues to the attic level.

Villa Geldrop by Hofman Dujardin Architects

Using the floor plans as a guide, the project can be viewed as a modern interpretation of the classic box plan made famous by Italian renaissance architects such as Palladio. This allows the essence of the project to reveal itself. The channel cutting through the building and the orientation of the rooms towards the garden at the rear are an affirmation of the importance of light and the quality of the space created. In this sense, the orientation of the rooms becomes clear as a clever organisation of space and light, to powerful effect.
将大量使用面积藏入地下层,使地表建筑保持简单精致,与周围幻境融为一体,不突兀地树立于地面,这才是villa,而不是一般得house啊。

  评论这张
 
阅读(40)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017