注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

哈梨见竹思视雾所

next Pirtzker would be Kengo Kuma's?

 
 
 

日志

 
 
 
 

Olympic Velopark by Heatherwick Studio  

2012-10-05 07:22:47|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

Location:  London
Client:      Olympic Delivery Authority
Budget:    ?23m
Date:        2007

Olympic Velopark by Heatherwick Studio - harry - 哈梨见竹视雾所
 
Olympic Velopark by Heatherwick Studio - harry - 哈梨见竹视雾所
 
Olympic Velopark by Heatherwick Studio - harry - 哈梨见竹视雾所
 
Olympic Velopark by Heatherwick Studio - harry - 哈梨见竹视雾所
 
Olympic Velopark by Heatherwick Studio - harry - 哈梨见竹视雾所
 
Olympic Velopark by Heatherwick Studio - harry - 哈梨见竹视雾所

Olympic Velopark by Heatherwick Studio - harry - 哈梨见竹视雾所 

Olympic Velopark by Heatherwick Studio - harry - 哈梨见竹视雾所
 
Olympic Velopark by Heatherwick Studio - harry - 哈梨见竹视雾所
 
Olympic Velopark by Heatherwick Studio - harry - 哈梨见竹视雾所
 
Olympic Velopark by Heatherwick Studio - harry - 哈梨见竹视雾所
 
Olympic Velopark by Heatherwick Studio - harry - 哈梨见竹视雾所
 
Olympic Velopark by Heatherwick Studio - harry - 哈梨见竹视雾所
 
Olympic Velopark by Heatherwick Studio - harry - 哈梨见竹视雾所
 

The team of Heatherwick Studio with Faulkner Browns was shortlisted to the final stage of the competition to design the Velopark for the London 2012 Olympic and Paralympic Games. The Velopark includes five principle cycling disciplines: indoor track cycling, outdoor road cycling, BMX, mountain biking, and cycle speedway.
The Velodrome is one of the three biggest stadia on the Olympic site and where the indoor track cycling events are held. In “legacy mode”, post games, the running costs and flexibility to stage other events or concerts needs an adaptable solution that can be scaled back. The budget was tight at ?1750 per sqm.
Typically velodromes have little outward expression of the sporting event they house and tend to feel like little more than large industrial sheds. Our solution uses the shape of the race-track as both the organizing device for the circulation and draws on its energy and sculptural qualities as the springing point and inspiration for the building that surrounds it. The resulting Velodrome is a continuation of the timber staves of the race-track, spun upwards to form the building envelope and pulled apart in places, framing apertures for light and ventilation.
The building was designed to minimise ground works by limiting wet trades to the ground slab; maximise speed of erection using a steel frame super-structure, which can be modified post-games; and the sequestration of carbon through the use of timber.


  评论这张
 
阅读(27)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017