注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

哈梨见竹思视雾所

next Pirtzker would be Kengo Kuma's?

 
 
 

日志

 
 
 
 

Paratelier's concrete house recycles external framwork inside  

2014-12-30 14:47:09|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
Parateliers concrete house recycles external framwork inside - harry - 哈梨见竹思视雾所 Parateliers concrete house recycles external framwork inside - harry - 哈梨见竹思视雾所Parateliers concrete house recycles external framwork inside - harry - 哈梨见竹思视雾所Parateliers concrete house recycles external framwork inside - harry - 哈梨见竹思视雾所Parateliers concrete house recycles external framwork inside - harry - 哈梨见竹思视雾所Parateliers concrete house recycles external framwork inside - harry - 哈梨见竹思视雾所Parateliers concrete house recycles external framwork inside - harry - 哈梨见竹思视雾所

This concrete house in the Portuguese town of Palmela by Lisbon office Paratelier was cast inside wooden panels that were then used to build its interior.

House in Palmela by Paratelier

Paratelier designed the property for a site on the end of a terrace in the centre of the town, with views towards the medieval castle perched on top of a nearby hill.

The house's simple monolithic form references the solid walls of the fortress and the geometric hipped roofs of the surrounding buildings, while the ochre pigment added to the concrete evokes the colour of the archetypal tiled roofs.

House in Palmela by Paratelier

Windows mounted flush with the facades are irregularly spaced around the building, while the front door facing the square is set back slightly in an exaggerated tall and narrow opening.

House in Palmela by Paratelier

The external concrete walls were cast inside pine panels, with the grain of the wood creating a textured finish on the final surface.

House in Palmela by Paratelier

The panels were subsequently cleaned and planed so they could be reused internally as floorboards, walls and built-in furniture. The architects claim that 93 per cent of the wood has been reused in the project.

House in Palmela by Paratelier

A double-height entrance, filled with natural light from patio doors and a window set in the end elevation, leads to a staircase that ascends to the first floor.

House in Palmela by Paratelier

Private areas including bedrooms and a bathroom located on the first floor are sandwiched between a circulation space containing the stairs on one side, and a corridor and a terrace that runs along the length of the rear facade.

House in Palmela by Paratelier

A second flight of stairs continuing to the top floor is designed with open treads formed at the junction of vertical balustrades, which rise up from the floor and descend from the wall above.

House in Palmela by Paratelier

The stairwell offers evidence of the building's construction process, with the bare concrete walls on one side facing the timber in which it was cast on the other.

House in Palmela by Paratelier

The kitchen and dining space is situated on the second floor, along with a lounge area and a small desk space at the top of the stairs that looks out over the square.

House in Palmela by Paratelier

Sliding doors at the rear of the space open onto a terrace, enclosed by a railing made from the same rusted steel reinforcing bars used in the cast concrete.

House in Palmela by Paratelier

Ceilings on the top floor slope to follow the building's roofline, and a skylight is incorporated above the stairwell to direct light down into the centre of the house.

House in Palmela by Paratelier

The kitchen cabinets and sections of the walls are also constructed from the repurposed wooden moulds.

Photography is by Leonardo Finotti and used with permission.

Parateliers concrete house recycles external framwork inside - harry - 哈梨见竹思视雾所

 Concept diagram

Parateliers concrete house recycles external framwork inside - harry - 哈梨见竹思视雾所

 Ground floor plan

Parateliers concrete house recycles external framwork inside - harry - 哈梨见竹思视雾所

 First floor plan

Parateliers concrete house recycles external framwork inside - harry - 哈梨见竹思视雾所

 Second floor plan 

 

Parateliers concrete house recycles external framwork inside - harry - 哈梨见竹思视雾所

 Section one

Parateliers concrete house recycles external framwork inside - harry - 哈梨见竹思视雾所

 Section two

  评论这张
 
相关小组: 建筑设计苑
阅读(193)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017