注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

哈梨见竹思视雾所

next Pirtzker would be Kengo Kuma's?

 
 
 

日志

 
 
 
 

XAN House by MAPA  

2014-04-11 14:28:52|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

An austere concrete wall screens the transparent lower floor of this house in southern Brazil, while the overhanging upper storey is masked behind a layer of timber slats (photos by Leonardo Finotti).

XAN House by MAPA

Designed by MAPA, an architecture collective based in Brazil and Uruguay, XAN House is a summer residence located near the beach in Xangrilá, a small town south of Porto Alegre.

XAN House by MAPA

The ground floor is dedicated to the family's communal activities while the upstairs level contains bedrooms, and the architects chose to highlight this difference through the use of different external materials.

XAN House by MAPA

A single-storey concrete wall stretches across the site, from the north-west to the south-east, screening the ground floor from the street. Behind it, the rest of the walls feature floor-to-ceiling glazing that allows residents to open their living spaces out to the landscape.

XAN House by MAPA

"A summer house is a space full of freedom, a place to enjoy an outdoor life," said the architect. "This fact conditioned the way the project was faced."

XAN House by MAPA

The positioning of furniture divides the space up into different zones for cooking, dining, reading and relaxing. The ceiling overhead is exposed concrete, while the floor is covered with tiles that continue outside the walls.

XAN House by MAPA

Upstairs, large balconies extend the length of the floor, creating overhangs that shelter both the front entrance and a rear patio. One balcony belongs to the master bedroom and en suite, while the other sits alongside two smaller bedrooms.

XAN House by MAPA

Both balconies and rooms are surrounded by the timber screen, but sections of it fold open to reveal windows.

XAN House by MAPA - harry - 哈梨见竹视雾所

 

Ground floor plan

"Visual filters in the expansion spaces next to bedrooms allow open-air experiences of another nature," added the architect.

XAN House by MAPA - harry - 哈梨见竹视雾所

 

First floor plan

XAN House by MAPA - harry - 哈梨见竹视雾所

 

Section

  评论这张
 
相关小组: 建筑设计苑
阅读(121)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017