注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

哈梨见竹思视雾所

next Pirtzker would be Kengo Kuma's?

 
 
 

日志

 
 
 
 

Villa at Sengokubara by Shigeru Ban(坂茂)  

2014-04-14 09:59:04|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

This timber house in Kanagawa by Japanese architect Shigeru Ban has a square plan with a teardrop-shaped courtyard at its centre.

Villa at Sengokubara by Shigeru Ban

Shigeru Ban planned the single-storey Villa at Sengokubara with a radial arrangement, creating a sequence of rooms that each face inwards towards the central courtyard.

Villa at Sengokubara by Shigeru Ban

The roof of the house angles gently inward, creating a canopy around the perimeter of the courtyard, and it varies in height to create lower ceilings at the building's entrance.

Villa at Sengokubara by Shigeru Ban

Timber columns and roof joists are exposed inside the building, and line the ceilings and rear walls of every room.

Villa at Sengokubara by Shigeru Ban

Spaced wooden slats form partitions and doorways between some rooms, allowing views between spaces.

Villa at Sengokubara by Shigeru Ban

A wooden staircase leads to a mezzanine level beneath the highest section of the room, which looks out over the main living and dining room.

Villa at Sengokubara by Shigeru Ban

Two study rooms are tucked away behind, while the kitchen and main bedrooms are positioned just beyond.

Villa at Sengokubara by Shigeru Ban

A sheltered terrace separates this side of the house from a guest suite containing two bedrooms and a bathroom.

Villa at Sengokubara by Shigeru Ban

Here's a short description from the architects:


Sengokubara S Residence

The 2‐storey wood structure residence is situated on a flag pole shaped site, 30m square in plan with a 15m diameter interior courtyard.

Villa at Sengokubara by Shigeru Ban

With the main living room centred on the interior courtyard, all spaces are arranged in a radial manner from the entrance.

Villa at Sengokubara by Shigeru Ban

The eight sliding doors separating the main living room and interior courtyard can be opened at any time so that the space can be used as one.

Villa at Sengokubara by Shigeru Ban

The structure is made up of wooden columns and beams, which are 75mm x 350mm L‐shaped pieces, also arranged in a radial manner, creating a large one way sloped roof.

Villa at Sengokubara by Shigeru Ban

The large roof varies in height, achieving ceiling heights between 2.4m to 7.5m.

Villa at Sengokubara by Shigeru Ban

Location: Hakone, Kanagawa, Japan
Architects: Shigeru Ban Architects
Project Team: Shigeru Ban, Nobutaka Hiraga, Wataru Sakaki, Jun Matsumori
Structural engineers: Hoshino Structural Engineering
General contractors Hakone Construction
Principal use: residence
Site area: 1770.00m2
Building area: 576.89m2
Total floor area: 452.60m2
Structure: timber
Number of storeys: 2

Villa at Sengokubara by Shigeru Ban - harry - 哈梨见竹视雾所

 

Site plan

Villa at Sengokubara by Shigeru Ban - harry - 哈梨见竹视雾所

 

Floor plan

Villa at Sengokubara by Shigeru Ban - harry - 哈梨见竹视雾所

 

Elevation

  评论这张
 
相关小组: 建筑设计苑
阅读(206)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017