注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

哈梨见竹思视雾所

next Pirtzker would be Kengo Kuma's?

 
 
 

日志

 
 
 
 

Countryside house protruding over a wall by Strom Architects  

2014-05-12 11:30:16|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
Countryside house protruding over a wall by Strom Architects - harry - 哈梨见竹视雾所

 

These stylised renderings depict a house designed by Hampshire-based Strom Architects for the English town of Swanage, with a cantilevered section that shelters a parking space.

The Quest in Swanage bt Strom Architects

For the Quest, Strom Architects was asked to design a home for a wooded site overlooking a country park, replacing an existing single-storey dwelling. The brief was to make the most of the views while minimising the impact on the sensitive scenic location.

The Quest in Swanage bt Strom Architects

To simplify the planning process and maintain the original property's modest presence, architect Magnus Strom chose to match the height of the old house but rotate the plan to improve views through the surrounding trees.

The Quest in Swanage bt Strom Architects

Limiting the property to one level also fulfills the request of the retired clients for an accessible home with open-plan living areas where they can entertain their children and grandchildren.

The Quest in Swanage bt Strom Architects

"The clients are in their seventies and wanted a comfortable house without internal stairs," Strom told Dezeen. "A single-storey house was therefore something that we quickly established as a real benefit."

The Quest in Swanage bt Strom Architects

To ensure that a driveway full of cars does not spoil views from the house towards the park or from the park back towards the house, the architect will made use of the sloping site by locating the parking area out of sight on the lower front section of the plot.

"We took advantage of the big level difference on the site so that cars can enter across the site, and park to the left of a retaining wall that separates service areas and the garden," explained Strom.

The Quest in Swanage bt Strom Architects

The long retaining wall will support cantilevered concrete slabs that will project over the parking space.

Materials will reflect the simplicity of the structure, with the concrete planes sandwiching timber walls and glass walls filling in the gaps around the facade.

The Quest in Swanage bt Strom Architects

The concrete slabs will be left exposed on the exterior and complemented by retaining walls and a chimney breast made from local Purbeck stone.

The home's internal layout will be configured with bedrooms at either end and the open-plan kitchen, living and dining area located in the centre of the building.

The Quest in Swanage bt Strom Architects

Steps along the rear wall of the parking area will ascend to the main entrance, while an alternative parking space at the rear of the plot on the same level as the house could be used in future to provide step-free access.

The design was granted planning permission earlier this year and construction is scheduled to begin in August.

The Quest in Swanage bt Strom Architects

Strom Architects commissioned visualisation specialists Henry Goss and Peter Guthrie to produce the renders.

The Quest in Swanage bt Strom Architects

Here's a project description from Strom Architects:


The Quest, Swanage, UK

The Quest is a replacement dwelling in Swanage, UK. Planing permission was granted earlier this year, and we are aiming to start construction this August.

Countryside house protruding over a wall by Strom Architects - harry - 哈梨见竹视雾所

Floor plan

The site is heavily wooded and enjoys a beautiful south aspect with a view over the Durlston Country Park. We early established the advantages of a single-storey building which helped from a planning point of view, as the proposed building is no higher than the existing and it allowed a simple arrangement of space suiting the clients' brief of a house for their 'retirement'. At the same time, the design reduces the visual impact from across the valley when looking back towards the house.

The Quest in Swanage bt Strom Architects 

North elevation

The sloping site with protected mature trees very much dictated the positioning of the dwelling. Vehicular access is via the front of the property and we separated vehicles and entrance from the landscaped garden through a retaining wall that defines different levels. This arrangement also ensures cars are hidden out of sight, so that the view south is maximised.

The Quest in Swanage bt Strom Architects

East elevation

The single storey house, cantilevers over the retaining wall and provides protection to the car park and entrance. The large cantilever of the house is achieved through two concrete planes, the floor and roof acting together like a space beam. The concrete structure is then in-filled with simple timber dry-lining, leaving the concrete frame visible externally.

The Quest in Swanage bt Strom Architects

South elevation

The external retaining walls and chimney breast will be in local Purbeck stone.

The Quest in Swanage bt Strom Architects

West elevation


  评论这张
 
相关小组: 建筑设计苑
阅读(201)| 评论(1)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017