注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

哈梨见竹思视雾所

next Pirtzker would be Kengo Kuma's?

 
 
 

日志

 
 
 
 

a small home slotted by Studio 54 Architecture  

2014-05-05 12:51:40|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |


Studio 54 Architecture slots a small home - harry - 哈梨见竹视雾所 Cedar cladding and brickwork unite the exterior and interior of this two-bedroom house that Studio 54 Architecture has squeezed between two existing properties in north London.

Small House in Highbury by Studio54

London-based Studio 54 Architecture designed the small home for an angled corner plot flanked by a terrace of Victorian houses on one side and post-war former council houses on the other.

Small House in Highbury by Studio54

The site had previously been used as a workshop and parking space, so planning restrictions limited the new property to a single storey close to the street. This prompted the architects to design a building that fills the space between its neighbours and connects to outdoor living areas at the back.

Small House in Highbury by Studio54

The rear of the property faces a garden and incorporates cranked walls that provide south-facing views from two bedrooms onto the outdoor decking while avoiding direct sight lines into neighbouring buildings.

Small House in Highbury by Studio54

Brick masonry and cedar cladding applied on the external facades continue inside the house, which the architects said "has been deliberately and robustly crafted".

Small House in Highbury by Studio54

From the entrance, an exposed brick wall extends along one side of the living area towards full-height glass doors that lead out onto the decking.

Small House in Highbury by Studio54

Cedar boards, matching the bespoke doors and window frames, were used to clad the opposite wall and the cabinetry around the kitchen.

Small House in Highbury by Studio54

A dining table and a fitted bench occupy the area between the kitchen and living room, which features a wood-burning stove as a focal point surrounded by a sofa and armchairs.

Small House in Highbury by Studio54

Sawn timber joists support the ceiling of the living room and have been painted grey to match the tone of brickwork in the exposed wall. The painted joists can also been seen on the ceilings of the bedrooms, where they intersect with the angled walls facing the garden.

Small House in Highbury by Studio54

A corridor leading from the kitchen towards the bedrooms at the rear of the house receives daylight from a series of roof lights and is flanked by built-in storage and a washroom.

Small House in Highbury by Studio54

A ladder stair located behind a door between the dining area and living room provides access to a storage basement, which is lined with cedar-faced plywood.

Small House in Highbury by Studio54

The size of the tiles used for flooring throughout the interior varies to differentiate the spaces. Underfloor heating contributes to the house's low energy usage, while the roof is covered with plants and wild flowers.

Small House in Highbury by Studio54

Photography is by Sarah Blee.

Here's a project description from the architects:


New House Elfort Road Islington

A new single storey 2 bedroom 'urban cabin' on a tight corner of Elfort Road: The irregular shaped site slots in-between the end of two terraces: 3 post-war ex council houses running north south and Victorian houses running east west. The site had previously been used as a car workshop and more recently for car parking.

Small House in Highbury by Studio54

The Planners ruled out both a two storey building (because it would visually close up the gap between the terraces) and building at the back of the site (which would have involved building on an existing garden). The design solution was to build a single storey building between the flank walls of the two terraces.

Small House in Highbury by Studio54

The perimeter walls to the garden have been cranked and expressed as independent planes separated by timber screen walls to allow the windows to bedrooms to face south into the gardens and to minimise overlooking into neighbouring properties.

Small House in Highbury by Studio54

A brick path leads to the front door and into a hall with an exposed brick wall defining the internal southern boundary to the house. The accommodation is arranged with the kitchen/dining/living area facing the street at the front and the decked garden to the rear. Bedrooms and bathrooms are linked by an internal corridor naturally lit with a series of large roof lights. The floors are tiled throughout; the size of the tiles changing to create a varied rhythm moving between spaces. Heating is under floor and a wood burning stove acts as a focal point for the living area.

Small House in Highbury by Studio54

The house has been deliberately and robustly crafted; the walls are handmade brick, doors and windows are bespoke cedar with cedar cladding internally and externally. Internal joinery helps to maximise the usable space. Exposed sawn timber joists over main areas are painted grey and the ceilings to circulation and service areas are smooth and white. Main light fittings are vintage Danish. The roof is a bio-diverse green roof planted with wild flowers.

Small House in Highbury by Studio54

Sketch of the new house on Elfort Road

A storage basement is accessed via a ladder stair off the living room and is lined in cedar faced plywood. The house has been designed to achieve high passive standards of heating, insulation and ventilation and achieves CfSH level 4. The project was completed in January 2014.

Small House in Highbury by Studio54

Exploded axonometric diagram

We have recently converted and refurbished the adjoining house to the south and the new building shares similar external design details. The back of the new house connects to the garden of a house we built in 2000.

Studio 54 Architecture slots a small home - harry - 哈梨见竹视雾所

 Ground floor plan

Client: Charles Thomson and Kate Blee
Architect: Studio 54 Architecture
Structural Engineer: MBA
Contractor: Fullers Builders Ltd

Studio 54 Architecture slots a small home - harry - 哈梨见竹视雾所

 Section

  评论这张
 
相关小组: 建筑设计苑
阅读(193)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017