注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

哈梨见竹思视雾所

next Pirtzker would be Kengo Kuma's?

 
 
 

日志

 
 
 
 

Vista by Apollo Architects and Associates  

2014-05-05 11:53:48|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

Vista by Apollo Architects and Associates

The top floor of this Tokyo house by Japanese architects Apollo appears to be caving in.

Vista by Apollo Architects and Associates

Located on a hillside, the three-storey residence has a large roof terrace and oversized windows that overlook the city.

Vista by Apollo Architects and Associates

The angled second floor walls slope around a children’s bedroom, whilst a lightweight metal staircase winds down to a living room and balcony on the floor below.

Vista by Apollo Architects and Associates

A master bedroom and two bathrooms occupy the ground floor, alongside a garage for storing and repairing the client’s motorcycle.

Vista by Apollo Architects and Associates

Floors throughout the house are surfaced in dark walnut, as are cabinets in the living room and kitchen.

Vista by Apollo Architects and Associates

Apollo Architects & Associates have completed a few houses with angled walls.Vista by Apollo Architects and Associates

Photography is by Masao Nishikawa.

Here's some more text from the architects:


Vista (Nishidai Itabashi ward Tokyo)

The clients were a husband-and-wife couple. He works as the director of an advertising agency, while she works in the food business.

Vista by Apollo Architects and Associates

The couple purchased a plot of land that faces the cliff of a plateau and commissioned us to build a wooden three-storey residence for themselves and their child.

Vista by Apollo Architects and Associates

In order to make the most of the magnificent view overlooking the north side of the plot, we decided to activate the latent potential of the location by installing panoramic windows inside the house that would give the residents an unobstructed view of the scenic surroundings.

Vista by Apollo Architects and Associates

The first floor was compactly outfitted with a small, Japanese style straw-matted bedroom, as well as a bathroom and dressing area with an attached terrace.

Vista by Apollo Architects and Associates

Each of these spaces commanded a handsome view of the landscape outside.

Vista by Apollo Architects and Associates

The second storey was configured as a single, open room with an attached roof balcony.

Vista by Apollo Architects and Associates

Bookshelves were also installed on the structural walls, while a table at the edge of the dining area provides a comfortable space for reading, creating a library-like atmosphere.

Vista by Apollo Architects and Associates

In addition, we made an effort to emphasize the impression of diving downwards that results from the height difference between the dining room and the living area.

Vista by Apollo Architects and Associates

The child's room and a large outdoor living space are located on the third floor, which also offers the residents a full, untrammeled view of the beautiful landscape surrounding the house.

Vista by Apollo Architects and Associates

Although the scenery visible from the terraces located on each floor is identical, the varied character of each space ensures that a different impression of this single landscape is created each time.

Vista by Apollo Architects and Associates

In addition to a car-sized parking space, the entrance to the house also includes a built-in bike garage for the owner's beloved Ducati motorbike that offers ample room for maintenance and cleaning work to be carried out.

Vista by Apollo Architects and Associates

Standing at the foot of the slope and looking up at this sleek, white mass that seems to float on top of the hill, the viewer is struck by this symbolic, monumental presence - an impression that contrasts sharply with the closed appearance presented by the front entrance.

Vista by Apollo Architects and Associates

The spatial character of this house, which embodies elements that are both mundane and extraordinary, demonstrates the wealth of possibilities that can be realized in urban residential architecture.

Vista by Apollo Architects and Associates

Architecture: Satoshi Kurosaki/APOLLO Architects & AssociatesProject Outline

Vista by Apollo Architects and Associates

Location: Nishidai Itabashi ward Tokyo
Date of Completion: 2011.8
Principal Use: Private housing

Vista by Apollo Architects and Associates

Structure: Timber structure
Site Area: 54.86㎡
Total Floor Area: 111.78㎡ /1F(42.02㎡),2F(47.41㎡),3F(22.35㎡)
Structure engineers: Masaki Structure Laboratory, Kenta Masaki

Vista by Apollo Architects and Associates

Facility engineers: Shimada Architects, Zenei Shimada
Construction: Honma Construction
Material Information
Exterior Finish: hydrotect colorcoat eco-ex

Vista by Apollo Architects and Associates

Floor: Walnut Flooring
Wall: Wall paper
Ceiling: Wall pape

  评论这张
 
相关小组: 建筑设计苑
阅读(129)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017