注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

哈梨见竹思视雾所

next Pirtzker would be Kengo Kuma's?

 
 
 

日志

 
 
 
 

house with acoustics design by NKS architects  

2014-06-09 12:41:23|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

house with acoustics by NKS architects - harry - 哈梨见竹视雾所 house with acoustics by NKS architects - harry - 哈梨见竹视雾所house with acoustics by NKS architects - harry - 哈梨见竹视雾所house with acoustics by NKS architects - harry - 哈梨见竹视雾所house with acoustics by NKS architects - harry - 哈梨见竹视雾所

The swooping ceiling of this house in Japan by NKS Architects is designed to improve acoustics inside a living room that is also used for music recitals (+ slideshow).

Juul House by NKS Architects

Located in a suburb of Japanese city Fukuoka, Juul House is designed by local office NKS Architects as the family home of a musician, who requested that the property be built around a performance space.

Juul House by NKS Architects

At the centre of the house is a living area that doubles as a music hall, with the ceiling divided into convex shapes designed to diffuse sound and enhance the acoustic properties of the space.

Juul House by NKS Architects

To further enhance the room's suitability for recitals, holes were inserted into the surfaces of the concrete walls and filled with acoustically absorbent material. Sound-absorbing doors and curtains can also be used to control the acoustics.

Juul House by NKS Architects

Curving surfaces extruded the length of the house result in an unusual undulating profile and form the ceiling of the ground floor and the floor of the storey above.

Juul House by NKS Architects

Skylights fill the spaces between the ground floor ceiling, allowing daylight to reach the living room, and the adjoining kitchen and dining area. The ceilings are painted white to ensure an even dispersion of the light.

Juul House by NKS Architects

The living room is connected to a large outdoor deck by sliding doors inserted into a glazed wall, while a door in the concrete wall leads to a master bedroom.

Juul House by NKS Architects

A double-height atrium at the entrance to the house contains a gallery space with raw concrete walls and a wooden staircase leading to the first floor.

Juul House by NKS Architects

A traditional Japanese tatami room is located to one side of the gallery, while at the other end a set of wide wooden steps leads to the living area and provides access to a sheltered garden.

Juul House by NKS Architects

Bedrooms, living areas and terraces located on the upper floor are squeezed into the spaces between the curving roofline, but culminate in large windows with views over the river that ensure they feel light and spacious.

Juul House by NKS Architects

Concrete is widely used throughout the project, with the swooping shapes intended to demonstrate the material's structural, acoustic and thermal qualities.

Juul House by NKS Architects

Photography is by Kouji Okamoto.

Juul House by NKS Architects
Concept diagram
Juul House by NKS Architects
Construction diagram
house with acoustics by NKS architects - harry - 哈梨见竹视雾所

 

Ground floor plan

 

house with acoustics by NKS architects - harry - 哈梨见竹视雾所

 First floor plan

 

house with acoustics by NKS architects - harry - 哈梨见竹视雾所

 Section

 

 

house with acoustics by NKS architects - harry - 哈梨见竹视雾所

 Elevation

 

 

house with acoustics by NKS architects - harry - 哈梨见竹视雾所

 Elevation

  评论这张
 
相关小组: 建筑设计苑
阅读(189)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017