注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

哈梨见竹思视雾所

next Pirtzker would be Kengo Kuma's?

 
 
 

日志

 
 
 
 

A London house extension by Studio Gil  

2014-07-29 16:42:58|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

2014年07月29日 - harry - 哈梨见竹思视雾所 

Studio Gil used a combination of exposed concrete and reclaimed iroko wood to unite the interior of this extension to a Victorian terraced house in east London with its redeveloped garden.

Concrete House by Studio Gil

London-based Studio Gil was asked by a retired school teacher and her family to renovate their home, located within a conservation area, and extend it to provide some extra space.

A previous half-width, single-storey extension at the rear of the house was demolished to make way for a full-width addition that contains a new kitchen and dining room.

Concrete House by Studio Gil

Having worked with concrete on several previous projects, particularly in South America, the studio proposed using it as a finish for some of the interior spaces, and was surprised when the client suggested adding even more.

Concrete House by Studio Gil

"Initially, we only intended to use concrete for the large kitchen and dining area," Studio Gil founder Pedro Gil told Dezeen.

"When we jokingly proposed using it in the bathrooms and everywhere else, she pushed us to do it. Nothing was too radical and she listened to ideas with an open mind, which is quite refreshing for a residential client."

Concrete House by Studio Gil

Concrete surfaces were given to walls, ceilings and floors throughout the interior, and the material was also used to create planters and storage units in the garden.

Concrete House by Studio Gil

"Wherever we see an opportunity to use concrete we try to do so because we like the malleability, flexibility and also the tactility of it," said Gil.

Concrete House by Studio Gil

The garden overhaul was not part of the original brief but the client asked for the architects' advice and embraced the idea of using the same materials to connect the inside and outside.

Concrete House by Studio Gil

"We proposed extending the materials used inside the building out into the garden, so the concrete started to spill out and the iroko timber we used for some of the internal features became part of the storage units outside," Gil explained.

Concrete House by Studio Gil

Inside the renovated parts of the property, the architects used materials including exposed brickwork, birch plywood and brushed steel to complement the raw industrial look of the concrete.

Concrete House by Studio Gil

An existing dining room was replaced with a utility space and the hallway was widened to make room for a plywood shelving unit containing a doorway that opens onto a new washroom with concrete walls and flooring.

Concrete House by Studio Gil

Alongside the original wooden staircase, an old timber banister was replaced with vertical brushed steel railings.

Concrete House by Studio Gil

A section of the thick plaster on the staircase wall was removed to provide space around the grip of the handrail. When the architects proposed reapplying new plaster, the client said she preferred the look of the raw brickwork, so it was left on show.

Concrete House by Studio Gil

Planning regulations determined that the shape of the extension's roof needed to match the eaves of the neighbouring properties, so the architects created a ceiling that slopes inwards from both edges and incorporates skylights that fill the interior with natural light.

Concrete House by Studio Gil

Photography is by Simon Kennedy.

2014年07月29日 - harry - 哈梨见竹思视雾所

 

Exploded diagram

  评论这张
 
相关小组: 建筑设计苑
阅读(267)| 评论(1)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017