注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

哈梨见竹思视雾所

next Pirtzker would be Kengo Kuma's?

 
 
 

日志

 
 
 
 

Elongated gallery and house by Shinichi Ogawa  

2014-08-14 17:16:36|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |


Elongated gallery and house by Shinichi Ogawa - harry - 哈梨见竹思视雾所 Elongated gallery and house by Shinichi Ogawa - harry - 哈梨见竹思视雾所Elongated gallery and house by Shinichi Ogawa - harry - 哈梨见竹思视雾所Elongated gallery and house by Shinichi Ogawa - harry - 哈梨见竹思视雾所Elongated gallery and house by Shinichi Ogawa - harry - 哈梨见竹思视雾所Elongated gallery and house by Shinichi Ogawa - harry - 哈梨见竹思视雾所Elongated gallery and house by Shinichi Ogawa - harry - 哈梨见竹思视雾所Elongated gallery and house by Shinichi Ogawa - harry - 哈梨见竹思视雾所Elongated gallery and house by Shinichi Ogawa - harry - 哈梨见竹思视雾所Elongated gallery and house by Shinichi Ogawa - harry - 哈梨见竹思视雾所Elongated gallery and house by Shinichi Ogawa - harry - 哈梨见竹思视雾所
 

Japanese firm Shinichi Ogawa & Associates added a glazed wall to the elongated facade of this house andgallery in Japan's Mie prefecture so the florist who owns it can look out into the forest.

Florist Studio by Shinichi Ogawa & Associates

The S Gallery and Residence is located close to the Suzuka mountain range in a heavily forested region, so architect Shinichi Ogawa sought to make the most of the natural surroundings to complement the client's work.

Florist Studio by Shinichi Ogawa & Associates

A glazed wall runs along the 18-metre-wide facade and continues around the two ends to provide uninterrupted views of the natural landscape from the gallery space located behind it.

Florist Studio by Shinichi Ogawa & Associates

"The frameless glass makes this a special open space that is completely invaded by the exterior nature," said Shinichi Ogawa & Associates.

"Thus, the gallery becomes a true stage for the client, while the exterior green landscape transforms into a perfect background setting."

Florist Studio by Shinichi Ogawa & Associates

The glass is sandwiched between by a 22-metre-long floor slab and roof that project out at the front to form a sheltered terrace.

Florist Studio by Shinichi Ogawa & Associates

The reinforced concrete roof cantilevers from a steel framework, enclosing a corridor at the rear of the building, to ensure the gallery interior is free of any columns that might obstruct the view.

Florist Studio by Shinichi Ogawa & Associates

An identical lime mortar finish was used for the terrace and the main flooring inside the gallery to enhance the visual link between the indoor and outdoor spaces, while a wooden section embedded in the floor demarcates a dedicated display area.

Florist Studio by Shinichi Ogawa & Associates

The horizontal planes of the floor plate and roof meet a wall at the rear of the building that gives it a C-shaped section when viewed from the nearby access road.

Florist Studio by Shinichi Ogawa & Associates

The building appears to balance on the edge of its sloping site but is, in fact, anchored by a basement level submerged in the hillside.

Florist Studio by Shinichi Ogawa & Associates

Seven enormous slabs of rock excavated during the construction process form a stairway that leads from the road to an entrance in the glazed end wall.

Florist Studio by Shinichi Ogawa & Associates

At the back of the building, a narrow corridor contains a cantilevered counter that runs along its full length and incorporates a washbasin for a WC concealed at one end.

Florist Studio by Shinichi Ogawa & Associates

The counter can be used as a workspace, while glass shelves on the opposite wall provide space for the owner's collection of art and crafts.

Florist Studio by Shinichi Ogawa & Associates

At the far end of the corridor, the counter projects over a staircase that descends to the basement level and is illuminated by a glazed opening in the ceiling.

Florist Studio by Shinichi Ogawa & Associates

Below ground, a minimal living area with a low wooden table at its centre receives natural light from a narrow submerged courtyard located behind the rear wall.

Florist Studio by Shinichi Ogawa & Associates

The kitchen is tucked into a space next to the stairs and a bedroom, bathroom and walk-in closet are accommodated at the opposite end of the subterranean space.

Florist Studio by Shinichi Ogawa & Associates

Photography is by the architects.

Florist_Studio_by_Shinichi_Ogawa_&_Associates_dezeen_2
Site plan

Elongated gallery and house by Shinichi Ogawa - harry - 哈梨见竹思视雾所
 Ground floor plan

Elongated gallery and house by Shinichi Ogawa - harry - 哈梨见竹思视雾所
 
First floor plan


Elongated gallery and house by Shinichi Ogawa - harry - 哈梨见竹思视雾所
 Sections one and two


Elongated gallery and house by Shinichi Ogawa - harry - 哈梨见竹思视雾所
 
Sections three and four
  评论这张
 
相关小组: 建筑设计苑
阅读(246)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017