注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

哈梨见竹思视雾所

next Pirtzker would be Kengo Kuma's?

 
 
 

日志

 
 
 
 

Warehouse by Shinichi Ogawa & Associates  

2014-08-14 17:21:23|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

Warehouse by Shinichi Ogawa & Associates

Japanese architects Shinichi Ogawa & Associates have completed this house in Hiroshima, Japan, with one wall glazed in sliding panels that open onto a grassy courtyard.

Warehouse by Shinichi Ogawa Associates

Called Warehouse, the long narrow space has an open-plan interior.

Warehouse by Shinichi Ogawa Associates

Above photograph is by Yoshiyuki Yano

A free-standing structure in the double-height space houses cabinets and private rooms, while the top of the largest unit can be used as an extra floor.

Warehouse by Shinichi Ogawa & Associates

Above photograph is by Yoshiyuki Yano

At night, light from the inside can be seen from the street through a frosted glass courtyard wall.

Warehouse by Shinichi Ogawa Associates

Above photograph is by Yoshiyuki Yano

Photographs are by the architects unless stated otherwise.

Warehouse by Shinichi Ogawa Associates

Above photograph is by Yoshiyuki Yano

Here's more detail from the architects:


The house is essentially a large, “one room space” with functional furniture (millwork).

Warehouse by Shinichi Ogawa Associates

Above photograph is by Yoshiyuki Yano

This site is located in the suburb, Higashihiroshima-shi in Hiroshima, Japan. There are low-rise houses vastly spread around this rural district.

Warehouse by Shinichi Ogawa & Associates

The building is a single volume house with dimensions of 3.0m H. x 8.0m W. x 21.5m L. with a courtyard enclosed by frosted glass.

Warehouse by Shinichi Ogawa Associates

The interior of this “one room space” is composed of a hall, living/dining room and a kitchen, bathroom, Japanese-style room, study room, and a master bedroom, which are all laid out in a linear arrangement.

Warehouse by Shinichi Ogawa Associates

This “one room space” is compartmentalized into several spaces by the floor level changes and the arrangement of functional furniture.

Warehouse by Shinichi Ogawa Associates

The top of the functional furniture creates yet another floor, which is planned to be the child room, while the inside of this functional furniture is planned for private space.

Warehouse by Shinichi Ogawa & Associates

Hence, while being able to feel and be part of this vast, “one room space”, simultaneously, one is able to have privacy, by aligning the top of the functional furniture to the same height.

Warehouse by Shinichi Ogawa Associates

Above photograph is by Yoshiyuki Yano

The interior space seamlessly connects with the courtyard on the south side of the house, due to the sliding glass doors which can fully open and let the interior become one with nature.

Warehouse by Shinichi Ogawa Associates

Above photograph is by Yoshiyuki Yano

This house enables a comfortable, luxurious space where the residents' daily actions are accomplished and where one can live along with the change of nature.

Warehouse by Shinichi Ogawa & Associates

Above photograph is by Yoshiyuki Yano

Warehouse by Shinichi Ogawa & Associates

Warehouse by Shinichi Ogawa & Associates

Warehouse by Shinichi Ogawa & Associates

Warehouse by Shinichi Ogawa Associates

Warehouse by Shinichi Ogawa Associates

Warehouse by Shinichi Ogawa Associates

Warehouse by Shinichi Ogawa Associates

Warehouse by Shinichi Ogawa Associates

Warehouse by Shinichi Ogawa Associates

Warehouse by Shinichi Ogawa AssociatesWarehouse by Shinichi Ogawa Associates

Warehouse by Shinichi Ogawa Associates


all content of this blog except for indicated are from dezeen. for study only, do not use for commercial purpose.

  评论这张
 
相关小组: 建筑设计苑
阅读(251)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017