注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

哈梨见竹思视雾所

next Pirtzker would be Kengo Kuma's?

 
 
 

日志

 
 
 
 

Machi Building by UID Architects  

2014-08-21 11:51:41|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

dezeen_Machi Building by UID Architects

Japanese studio UID Architects installed a mound of earth and a tree into the centre of this renovated 40-year-old townhouse in Hiroshima.

dezeen_Machi Building by UID Architects

An opening in the roof brings natural light into the double-height courtyard, which is sandwiched between the living room and the bathroom on the middle floor of the house.

dezeen_Machi Building by UID Architects

Architect Keisuke Maeda explains that there "were very few openings" in the walls before the renovation, so he created horizontal slices through the front and rear facades to bring in more daylight.

dezeen_Machi Building by UID Architects

Timber boards line walls and ceilings throughout the house, and a new staircase connects the rooms on the first floor with bedrooms and balconies upstairs.

dezeen_Machi Building by UID Architects

A garage occupies the ground floor, so residents enter the house at first floor level by using an outdoor staircase tucked between the two walls that make up the front elevation.

dezeen_Machi Building by UID Architects

Maeda hopes this building will "become a catalyst" for renovation projects in the nearby area, giving "new value" to existing buildings "without dismantling them".

dezeen_Machi Building by UID Architects

dezeen_Machi Building by UID Architects

dezeen_Machi Building by UID Architects

dezeen_Machi Building by UID Architects

Photography is by Hiroshi Ueda.

dezeen_Machi Building by UID Architects

Here's some extra information from Keisuke Maeda:


This old steel-frame building was built about 40 years ago. The building was build when client’s parents did business. Therefore, it had a large parking space on the first floor and was three story building with high floor height. The site for this project has a narrow but deep frontage, which is typical in the center of town.

Machi Building by UID Architects - harry - 哈梨见竹思视雾所

 Ground floor plan

The young couple and their children lived in the building, and they consulted me about the renovation when they intended to renew children’s room. I suggested a method to choose a renovation while I investigated the existing building without the drawing. The reason was that frame structure had high flexibility and I could secure existing total floor area by shifting demolition cost to earthquake strengthening as much as possible.

Machi Building by UID Architects - harry - 哈梨见竹思视雾所

 First floor plan

I considered the height of the building across the road, and I planned to do the renovation which spent money on the second floor and the third floor. Because the building was in the situation there were very few openings before a renovation, clients couldn’t let in light and air from outside to inside. And the building did not have the connection of the upper floor and the lower floor. Therefore I divided north and south space centering around terrace on the second floor.

Machi Building by UID Architects - harry - 哈梨见竹思视雾所

 Second floor plan

I expected that this project became a catalyst to give the new value that was new group of buildings built 40 years without dismantling by securing a new place to stay by using an existing frame. And I thought that this project became a renovation to be able to spin the time from parents to their children because I could achieve the theme to see children’ happy face.

Machi Building by UID Architects - harry - 哈梨见竹思视雾所

 Third floor plan

Name project: Machi Building
Architects: UID - Keisuke Maeda
Location: Fukuyama, Hiroshima, Japan

Machi Building by UID Architects - harry - 哈梨见竹思视雾所

 Section

Consultants:
Structural engineers: IKE Structural Design - Hidekazu Ikeda
Landscape: Toshiya Ogino Environment Design Office - Toshiya Ogino
General contractor: OHKI KENSETSU Co.,Ltd.- Nao Inoue - Tomoyuki Matsuda

Machi Building by UID Architects - harry - 哈梨见竹思视雾所

 Section

Structural system: steel construction
Site area: 130.24 sq m
Built area: 104.16 sq m
Total floor area: 262.85 sq m
Date of completion: March 2011



  评论这张
 
相关小组: 建筑设计苑
阅读(321)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017